De beste inpaktips voor je rugzak

Inhoud van dit artikel

Is het weer tijd voor een reisje? De voorpret begint al bij het inpakken! Of je nou je tas al weken van tevoren klaar hebt staan of pas last minute begint, met deze inpaktips pak jij je rugzak het beste in.

 

De beste inpaktips voor je rugzak

Bespaar ruimte

Om zoveel mogelijk de ruimte te benutten is het slim om je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen. Hoe? Leg je shirt neer, vouw de mouwen naar binnen en rol van beneden naar boven. Voor je broek geldt: voeg de pijpen samen en rol vanaf de bovenkant naar beneden. Hiermee bespaar je niet alleen ruimte, maar voorkom je ook nog eens de meeste kreukels. Win win!

Schrappen maar

Pak je rugzak een paar keer van te voren in. Klinkt misschien een beetje gek, maar op deze manier ontdek je hoe je je tas het fijnst indeelt en kijk je kritischer naar wat je echt nodig hebt. Zo kom je misschien nog tot de conclusie dat die ene trui er net eentje te veel is. Slim inpakken betekent licht reizen en dat scheelt veel onnodig gesjouw.  

Logische indeling

Ruim je tas logisch in en verdeel het gewicht. Plaats zwaardere items als boeken of schoenen zo dicht mogelijk tegen de rug. Zo worden andere items niet geplet, en bovendien trekt het gewicht niet zo aan je schouders. Geloof me, daar doe je je rug een groot plezier mee.

Zorg ervoor dat essentiële items zoals je paspoort, telefoon, en incheckkaart in een vakje zitten waar je eenvoudig en snel bij kunt. Zoals het verborgen vak in de Airback – makkelijk te bereiken voor jou maar moeilijk te vinden voor anderen.

Organiseren met packing cubes

Packing cubes zijn een game changer! Deze zakken gemaakt van licht en dun materiaal helpen je je tas te organiseren. Zeker handig wanneer je een rommelkont bent en je tas doorgaans in no time overhoop gehaald is. Met packing cubes sorteer je je kleding en deel je je tas logisch in – shirts bij shirts, ondergoed bij ondergoed – je snapt het wel.

Vacuüm zuigen

Nog een stapje verder? Dan zijn vacuümzakken wat voor jou. Je verdeelt de kleding in zakken, en zuigt deze vervolgens vacuüm. Zo bespaar je ruimte en houdt je je tas georganiseerd: twee vliegen in een klap. De Airback maakt deze tool al helemaal eenvoudig toe te passen. Met het ingebouwde compressiesysteem pak je tot maar liefst 50% extra in. Het vacuümpompje in is in een handig reisformaat beschikbaar. Zo kan je genoeg ruimte creëren om nog wat leuke souvenirtjes mee naar huis te nemen.

Kledingtips

Ga voor gebreide of rekbare stoffen in plaats van linnen. Ondanks de bovengenoemde rolmethode voorkom je niet dat je kleding toch een beetje verkreukeld. Rekbare stoffen ontkreukelen zodra je ze ophangt, bij linnen stoffen gaat dit wat lastiger. Ook handig: pak je eerste outfit bovenop in, zodat je op bestemming gelijk door kan naar het strand, de stad of de bar.

Met deze tips wordt het inpakken eenvoudiger dan ooit. Ook nog op zoek naar een inpaklijst? Geen zorgen, die hebben wij ook voor je klaar staan! Hier vind je een complete inpaklijst samen met checklists die je nog even kan doorlopen voor vertrek. Fijne vakantie! 

RELATED ARTICLES