Waarom kiezen voor packing cubes?

Inhoud van dit artikel

Inpakken kan nog wel eens een zooitje worden. Dat ene shirt moet nog mee, die broek past daar nog wel tussen, zou er nog een paar sokken bij passen? Uiteindelijk ligt alles door elkaar en is het een zoektocht naar dat ene shirt. Herkenbaar? Dan zijn packing cubes voor jou een ware game changer. Hier lees je waarom en waar je op moet letten bij het aanschaffen ervan.

Wat zijn packing cubes?

Packing cubes zijn handige organizers waar je je kleding en spullen in kan doen. De zakken, gemaakt van een dunne stof nemen nauwelijks ruimte in, maar bieden een uitkomst aan elke reiziger. Je deelt de cubes in zoals jij het wilt, maar het is handig om te sorteren: t-shirts in de een, onderbroeken in de ander. De packing cubes zijn geschikt voor in je koffer, rugzak, weekendtas of zelfs je handtas.

Packing cube

In- en uitpakken

Packing cubes zijn ideaal voor wanneer je een rondreis maakt en op meerdere plekken slaapt. Je pakt namelijk veel efficiënter in en uit zonder alles meteen overhoop te halen. Je kan makkelijk je kleding in de cubes laten zitten en deze een plekje in de kast geven. Je hoeft niet alles eerst te ordenen en bovendien blijft je kleding netjes bij elkaar en opgevouwen. Overzicht en snelheid gegarandeerd.

Tijdsbesparing

Packing cubes maken het reizen dus een stuk overzichtelijker. Geen doelloos gegraai meer, geen zoektochten naar verdwaalde sokken en je ervaart geen troep op je hotelkamer. Jouw reiservaring zal niet meer hetzelfde zijn zodra je packing cubes aanschaft. Je kleding zal zo georganiseerd zijn, dat je in plaats van je outfit bij elkaar loopt te zoeken, wat langer op het strand kan blijven liggen door de tijdsbesparing.  

Soorten en maten

Packing cubes zijn per stuk te koop, maar worden vaak aangeboden in sets van verschillende maten. Let daar goed op: een set van 4 stuks is niet per se groter dan een set van 2 stuks. Het is ook belangrijk om te checken of de rits stevig is. Deze gebruik je namelijk vaak, en er komt nog wel eens wat druk op te staan. Belangrijk dus dat deze van goede kwaliteit zijn. Hoe weet je dat zeker? Check of het YKK of SBS ritsen zijn, dan zit je goed.

Het is ook fijn als het materiaal vuil- en waterafstotend is. Hierdoor blijven je kleren goed schoon en droog, maar is het ook makkelijker om de cubes schoon te maken.

Een stapje verder

Door gebruik te maken van packing cubes, bespaar je al ruimte in je tas, maar wil je nog een stapje verder, dan zij er de compressie packing cubes. Door middel van een extra compressierits kun je de cubes tot twee keer compacter maken dan de normale cubes. Dit doe je namelijk door zoveel mogelijk lucht eruit te persen. Dit is trouwens niet hetzelfde als vacuümzakken, die gaan nóg een stapje verder en zuigen alle lucht eruit. Zoals deze rugzak met ingebouwd compressiesysteem.

 

 

RELATED ARTICLES